top of page

Verbo Group

De persoonlijke benadering en nauwe klantrelaties zijn fundamenteel voor de Verbo Group

Verbo Group, met het hoofdkantoor in Tilburg, is een internationaal afvalverwerkende organisatie met vier onderliggende bedrijven, actief in meer dan 20 landen. De vier bedrijven staan bekend als Verbo, Ipt, Ppi en Ipt recycling. De Verbo Group bedrijven zijn ieder gericht op verschillende eindproducten. Ondanks de diverse eindproducten staat bij ieder bedrijf het Professional Waste Solution-programma centraal waarin het milieu, het gebruiksgemak en duurzaamheid een belangrijke rol spelen. Anno 2021 werken we met ruim 85 medewerkers, 24 uur per dag, op 40.000 vierkante meter bezig met de productie en de logistiek van onze producten. Waar we in 1997 nog nationaal bezig waren, zijn we nu een internationaal opererende organisatie met agenten en relaties wereldwijd.

29

Landen

85

Medewerkers

Uur per dag

24

40k

Oppervlakte

Pionier in het ontzorgen en verwerken van af- en uitvalstromen

Het ontzorgen en verwerken van af- en uitvalstromen is de basis van de Verbo Group. Het ontzorgen van papierproducenten van gelamineerd papier is sinds 1997 al de gebruikelijke en innovatieve werkwijze. Inmiddels hebben alle vier de bedrijven een eigen specialisme op het gebied van het ontzorgen van de afvalstromen.  Het unieke van ons concept is dat alle materialen weer opnieuw ingezet kunnen gaan worden. Hetzij als nieuw eindproduct, hetzij als grondstof. Door de nauwe samenwerking van diverse specialiteiten tussen de vier bedrijven beschikt de Verbo Group over een hoge flexibiliteit. Dit zorgt ervoor dat er uiteindelijk maximaal rendement kan worden behaald uit kunststof- en papierafvalstromen. Inmiddels bestaat het portfolio ook uit kunststofstromen, de ontwikkeling, productie en handel van het volledige pakket vloerbescherming.

Waar het allemaal begon

Vanaf 1997 houdt Verbo zich bezig met de productie van en handel in producten voor de bouw- en schildergroothandel. Het eerste jaar was het enkel en alleen nog de in- en verkoop van rollen stucloper. In de jaren hierna werd het assortiment producten continue uitgebreid en nu biedt Verbo een volledig pakket vloerbescherming aan. In 2007 is Ipt opgericht. In eerste instantie voor de leveranciers van Verbo om van hun nog meer productie afvalstromen te ontzorgen. Heden ten dage is Ipt een gecertificeerd bedrijf gespecialiseerd in het recyclen van verschillende papiersoorten. Ipt recycling heeft milieuvriendelijke oplossingen voor productieafval van kunststof. De indrukwekkende apparatuur van Ipt recycling heeft diverse capaciteiten en eigenschappen. Het gaat spelenderwijs om met onder meer grote, zware brokken kunststofafval. Doordat de restmaterialen zoals zand en metaal er uit worden gefilterd en gezeefd, kunnen uiteenlopende kwaliteiten en soorten worden verwerkt. Het schone eindproduct vindt zijn weg naar spuitgieterijen, de folie-industrie of gaat op in kunststofplaten. Ppi is een vooraanstaande partner in de foodbranche. Ppi produceert voeding gerelateerde artikelen voor ondersteuning en afdekking. Oog voor kwaliteit en expertise komen samen in papieren trays, deksels, palletvellen. De veelzijdigheid in maatwerk weerspiegelt in toepasbaarheid. Taart, kaas, vis, vleesgerechten en andere etenswaren vinden hun weg op en onder de producten van Ppi.

  • LinkedIn
  • YouTube
  • Instagram
bottom of page